Startende ondernemers

Een nieuwe onderneming starten?

Succesvol ondernemerschap vraagt veel tijd en energie. Klanten komen immers niet zomaar aanwaaien, het opzetten van een goede onderneming is tijdrovend en de toekomst is onzeker. Ondernemen dient een weloverwogen beslissing te zijn. Daarom is een goede voorbereiding van zeer groot belang voor het succes van uw onderneming. ACF & Partners biedt volop diensten voor startende ondernemers en helpt hen graag op weg met een advies op maat.

Stappenplan

 1. Een ondernemersplan schrijven
  Verken de markt. Wat voor bedrijf gaat u beginnen? Hoe gaat het in de branche? Wie zijn uw concurrenten? Wat zijn uw sterkten en zwakten? En uw kansen en bedreigingen?
 2. Een rechtsvorm kiezen
  Welke rechtsvorm past bij uw persoonlijke situatie? Wat zijn de voor- en de nadelen? Hoe zit het met aansprakelijkheid en belastingen?
 3. Bedrijfshuisvesting zoeken
  Waar gaat u zich vestigen? En hebt u een vestigingsvergunning nodig? Werkt u vanuit huis? Bent u goed bereikbaar? Wat zijn de financiële gevolgen?
 4. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel
  U kunt zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel vanaf 1 week voor de start tot 1 week na de start van uw onderneming. Daarvoor moet u persoonlijk langskomen bij de KvK met een geldig legitimatiebewijs. Kijk voor meer informatie op www.kvk.nl.
 5. Uw belastingen regelen
  Heeft u een fiscaal nummer aangevraagd? Hoe regelt u uw belastingzaken? Maakt u gebruik van alle vrijstellingen en aftrekposten? Wie verzorgt de boekhouding en belastingaangiften?
 6. Het regelen van de administratie
  Wat zijn uw administratieve verplichtingen? Waaraan voldoet een goede bedrijfsadministratie?Waaraan dient een factuur te voldoen? Hebt u hulp bij uw salarisadministratie nodig?
 7. Financiële zaken, bankzaken en verzekeringen regelen
  Waar gaat u uw bankrekening(en) openen? Welke verzekeringen heeft u nodig? Bestaan er subsidiemogelijkheden? Hoe komt u aan geld?
 8. Het aanvragen van de juiste vergunningen
  Heeft u de juiste vergunningen? Hebt u een vestigingsvergunning nodig? Een vergunning voor het draaien van muziek? Of voor het kopiëren van auteursrechtelijk beschermde materialen?
 9. Personeel werven
  Heeft u personeel nodig? En wat komt daar allemaal bij kijken? Hoeveel personeelsleden hebt u nodig? Op welke momenten? Hoe regelt u de salarisadministratie?
 10. Denkt u ook aan:
  Het regelen van registraties; het kiezen van een bedrijfsnaam; het opstellen van Algemene Voorwaarden.

Meer informatie?

ACF & Partners ondersteunt u bij de invulling van bovengenoemde vragen. Desgewenst nemen wij daarbij taken van u over. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze kantoren bij u in de buurt.